25 Şubat 2012 Cumartesi

Rakı - Tarihçesi



Rakı ilk olarak rakı yahut rakia adı ile Osmanlı Devleti'nde üretilmeye başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da ve Rumeli'nde yaygın olarak içilen bir içecek haline gelmiştir. Türk Rakısı, onun bir türevi Yünan Rakısı yani Uzo'dan kullanılan anason çeşidinin daha az olması ve genelde alkol oranının Yunan rakısından fazla olması ile ayrılır.
Rakı 19. yüzyılda gayrimüslim topluluğun da severek içtiği ve Müslümanların işletme sahibi olması yasak olmasına karşın gayrimüslim milletin çalıştırdığı taverna ve meyhanelerde içilen bir içki idi. Ouzo şişelerin arkasındaki tarihçede 19. yüzyılda İstanbul'da da içildiğine dair kayıtları bulunmaktadır.Uzo(Ouso); ismi de Sakız adasındaki rumların ürettiği rakıya "Use Of Sultan Only" marlasını vermeleriyle çıkmıştır.Bugün rakı üretiminde Türkiye ilk sıradadır. Almanya, Amerika ve Çin başta olmak üzere onlarca ülkeye ihraç edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...