10 Ağustos 2014 Pazar

NEREDEN ALMIŞIZ...!



Geçen hafta Odessa da bir Ortodoks kilisesinde çektiğim fotoda görüldüğü gibi;
ÇARŞAFI nereden almışız: Ortodoks rahibelerden..
SÜNNETİ nereden: Yahudilerden..
AMİN nereden geliyor: Kuran da geçmiyor, Firavun Amenofis icat etmiş..
Mısır firavunluk döneminden gelen "Amen" eski Mısır dili olan "koptça" dır. Kelime önce Yahudilere oradan da bize gelip "Amin" olmuş..
Tanrı uludur, birdir tekdir..
Ondan başkası yoktur..
Bir tanedir..
O dur her varlığı yaratan...
Türkçe ezan zannettiniz herhalde. Ezan değil; Mısır hükümdarı Amenofis'in yazdığı bir şiir. Tek tanrılı dinlerinin ilk kurucusu Amenofis... Her duanın sonunda kendi adının zikredilmesini emretmiş halkına; "Amen".. Önce Tevrata oradan da sünnette de olduğu gibi bize.. Amin derken hiç değilse kaynağını bilelim..
HAVVA anamız nereden gelmiş: Yanlış tercümeden.!
İlk olarak bu öykü Sümer tabletlerinde taşa yazılmış.. Taştaki yazıları okumaya çalışan arkadaş ; "Hayat veren kadın" cümlesini " Nin-ti", "kaburgadan yaratılan kadın" olarak yanlış tercüme edince; oradan Tevrat'a, Hristiyanlara ve finalde de bize kadar "yanlış" olarak gelmiş.
Domuz niye yasak: Kral Petrus yasaklamış..
İsa'nın halefi olan kral Petrus halkına domuz yemeyi yasaklamış daha sonraları kral Pavlus bu yasağı kaldırmış olsa da Yahudiler ve dinine kuvvetle bağlı insanlar bu yasağı sürdürmüş..
O.E

1 yorum:

  1. Çok ilginç gerçekten.Bu kadar net bilmesem de Sümerlerden doğduğunu okumuştum bir kaç yerde.
    Nesrin

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...