6 Ağustos 2013 Salı

İsviçre Komitesi'nin mektubu

 İsviçre Komitesi'nin mektubu

İsviçre-Vevey’deki ‘İsviçre Komitesi’nden yaklaşık ikiyüz kişilik bir grup tarafından yazılan ürpertici bir mektup var. Bu mektubu kısaltarak ve yorumsuz vermek istiyorum:

“Taksim gezi eylemleri ile açılan yeni süreç, Avrupa'da faaliyet gösteren onlarca tarikat ve cemaati zor duruma düşürdü. Her tarafa sızan, her yıl milyarlarca kara parayı Türkiye'de aklayan ve AKP rejiminin belkemikleri olan bu Avrupa düşmanı politik İslamcılar, Erdoğan ve diğer sertlik yanlılarının yaptıkları hatalar ve verdikleri açıklar yüzünden problemli bir dö-neme girdiklerini sezdiler. Avrupa'da şimdiye kadar uyuttukları salon sosyalistlerinin, sözde Hristiyan demokratların, geri kalmış yöneticilerin artık uyandıklarını, kendilerinden şüphelen-meye başladıklarını, verdikleri destekleri çekeceklerini anladılar.”

“Avrupalıları kandırmak için, sözde modern geçinen bazı bürokratları maskeleme olarak kullanan politik İslamcılar, yıllarca, aşırı sağcı politikaları, solcu kılığına girerek, aşırı dinci politikaları ise kardeşlik ve dostluk yalanları ile gizleyerek güçlendiler.”

“Sadece Almanya'ya, 35 yıllık bir zaman diliminde 9000'den fazla cami veya mescit kurdu-lar. Her taraf Kur’an kursu ile dolup taştı. Bütün Avrupa  şehirleri, bebeklerden başlayarak beyin yıkama faaliyetleri yürüten binlerce organizasyon tarafından âdeta parsellendi. Avrupa ülkelerini din, Allah hizmetleri vs. yalanları ile kandırarak milyonlarca Avroluk sübvansiyon alan ve örgütledikleri insanlardan aldıkları haraçlarla büyüyen bu tarikat ve cemaatler, çete-vari yatırımlar da yaparak devleştiler.”

“Avrupalılar bu türden beklenmedik yapılar karşısında âdeta aciz kalmışlardı. Avrupa Parla-mentosu’nun açıklamasını ‘Avrupa’yı tanımıyorum’ diye reddeden Erdoğan, sürece yeni bir yön verdi; artık işler eskisi gibi yürümeyecektir. Bu işin Viyana'sı da buraya kadar!”

“Üç bin  civarında Türk'ün yaşadığı bir İsviçre kasabasına 7 tarikat ve 6 politik orga-nizasyonla toplumsal piskoloji kuran, din mafyası oluşturarak milyonlarca inanı haraca bağlayan tarikat ve cemaatler, her ağacın kurdu kendisinden olur misali, hiç bekleme-dikleri yerden ilk darbelerini aldılar.”

AVRUPA'YA KATILMA ALDATMACASI


“Türkiye'de Avrupaî olan ne varsa onu kökten silme açılımı yapan AKP'nin bu üyelik çığırt-kanlığı şaibelidir. AKP, hem teorik hem de pratik anlamda Avrupa kültür tarihinin, değer yar-gılarının, temel yaşam şekillerinin karşısındadır; tek bir ortak noktaları bile yoktur. Kiliseleri camiye çevirmek istiyorlar, Avrupalıların kıyafetlerinden tutun, yiyeceklerine, kadın-er-kek ilişkisinden, müzik ve sanata, normal Avrupalının en basit yaşam şekline karşılar. Hangi birliktelikten bahsedilebilir!”

“Şiddet yanlısı İslam'cı politik örgütler, Avrupa ülkelerinde, özellikle İngiltere, Almanya ve Fransa'da birer tehlike haline gelmiştir.”

 “Zavallı Avrupa halklarının bu yiyicilerden çekecekleri var: Berlin, Paris, Brüksel, Vi-yana, Londra vs. artık  uygarlık yerleri değil, İslamcı tarikat ve cemaatlerin üniforma-larını taşıyan, rütbeleri, yıldızları, türbanlarının bağlanışı ile simgelenen yağma ve ta-lancıların korkunç yıkım sürecine sokulan, uygar insanların boşalttıkları alanlara dönü-şen birer kenttirler artık...”

 “Avrupa’ya yığılan İslamcılar, uygarlığın verdikleri nimetleri kötüye kullanarak hızla örgütleniyorlar.”

Yaşar Nuri Öztürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...