26 Mayıs 2015 Salı

Diktatörün Ebesinin Şeysi !



Katar Emiri stadyum yaptırmış. Akraba sayılırız kendisiyle, bizim Ahmet Davutoğlu beyle Suriye’ye demokrasi götüren emir var ya ondan söz ediyorum işte. Proje dev proje, 2 milyon nüfuslu ülkeye 45 bin kişilk stadyum. Nüfusun %2.5’i aynı anda maça gelebiliyor. Yani bizim buralarda 2 milyon kişilik bir stadyum yapıldığını düşünün. Ya da hiç düşünmeyin, mazallah Tayyip beyin kulağına falan gider de yapmaya kalkar.  Malumunuz bu emir-şeyh-diktatör takımının dev olmayan projesi yoktur. Bir proje ya devdir ya megadır ya süperdir ya da çılgındır. İşte Emir efendi de bu dev proje için parayı esirgememiş. Tasarımını Dünyanın en popüler mimarı, diktatör ve yamyam takımının gözdesi Zaha Hadid’e yaptırmış.

Neyse efendim uzatmayayım, bu mega-dev-çılgın projenin açılış günü gelip çattığında emir efendi bir de ne görsün : 45 bin kişiyi içine sokacağı, kendisinin de içine girip büyük Katar milletine nutuk atacağı Al-Wakrah stadyumu affedersiniz ebesinin şeysine benziyor. Aslında emir olayın farkında değil, ABD’li Avrupa’lı feministler “yaşasın bizim de bir mega projemiz oldu” diye sevinmeye başlayınca “yav bizden kadın cinsine faydalı bir iş çıkmaz ne hata ettik de bunları sevindirdik” diye o tarafa seyirtmiş, jetonu da o zaman düşmüş işte. Feministin de yarım akıllısı var, hepsi akıllı olacak değil ya; işte bu divaneler, “bıkmıştık erkek egemen fallik gökdelen binalardan yaşasın vajina binalar” diye kutlama yapıyorlar.

Arkadaş emir ne yapsın şimdi ? Milyarlarca doları yatırmış bir kere, yıksan yıkılmaz, böyle kullansan bildiğin ebesinin şeysi. Aşağısı sakal, yukarısı bıyık anlayacağın. Zaha Hadid’i de aramış  “yok öyle bir şey söylenti” demiş. Kadın aldığı paraya bakıyor, ne desin “sayın emir ananıza saygı olsun diye yaptım” mı desin? Feministler de arsız, emirin damarına bastıkça basıyorlar : Ya ne var bunda bozulacak hepiniz zaten oradan çıkmadınız mı?
Vallahi bunların kaderi birbirine benziyor. Bizim Tayyip’in açtığı her mega projenin elinde patlaması gibi Katar emirinin de başına mutlaka bir terslik geliyor. Daha önce de Fransa’dan bir mimar buna kadın tamponu şeklinde gökdelenler yapmıştı.
Şimdi demokratik Katar’ın “amıtsal stadyumu” ne olacak merakla bekliyoruz. Emir bey iyi tarafından bakmayı deneyebilir, mesela bir arıza olsa, su sızdırsa, elektirk kesilse falan, bizimkilerin Marmaray mazereti orada bal gibi geçer : “her tarafını elliyorlar kardeşim.”
Avrupa’lı mimarlar emir efendiye ebesinin şeysinden önce yengesinin tamponunu vermişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...