17 Eylül 2011 Cumartesi

Türkiye Cumhuriyeti'ni Bitirme Planı








İhanet Anayasası Hazır!


Malum çevrelerce kamuoyunu hazırlamak amacıyla yayınlanan görüşmelerdeki konular ihanet anayasına aynen giriyor. Bebek katilinin bütün dayatmaları yeni metinde!

AKP Hükümeti'nin, PKK ile yaptığı kirli pazarlığın en temel noktasını yeni anayasa ouşturuyor! 1 Ekim'de Meclis açıldığında, muhalefet de ikna edildiğinde bölünme anayasası için göstermelik bir çalışma yapılacak. Oysa Hükümet-PKK pazarlığında bölünme anayasasının ana hatları çoktan çizilmiş...

Ses kayıtları internete düşen Hükümet-PKK görüşmelerinden, yeni anayasanın çok önceden hazırlandığı ortaya çıktı.

Kayıtlarda, PKK yöneticisi Sabri Ok, sorunun 6-7 yılda değil, daha kısa sürede çözülmesini istediklerini söylüyor, MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de ardından bakın ne diyor:
"Yani bu neresinden bakarsak bakalım çünkü çözümün parametreleri içinde işte basit bir takım taleplerden Anayasa değişikliğinden Öcalan'ın serbest bırakılmasına kadar çok geniş bir skala var. Talepleri şöyle bir göz önüne getirdiğimiz zaman çok geniş bir skala var."

MİT yöneticisi Afet Güneş'in bu sözlerinden de anlaşılacağı üzere, taraflar Anayasa başta olmak üzere bütün bu adımları atmak konusunda uzlaşmışlar, sorun sadece zamanlaması!

Meclis'te sahnelenecek anayasa tiyatrosuysa, sadece işin teferruatı! Meclis'te iktidar ve muhalefet yeni anayasayı müzakere etmeyecek. İktidar sadece bölünme anayasası yaparken muhalefeti de yanına oturtup, bir anlamda suça ortak hale getirecek!

Peki bu bölünme anayasasında neler olacak? Görüşme kayıtları da açıkça ortaya koyuyor ki, Anayasa'nın başlangıç bölümü kesinlikle değişecek. Anayasa'daki "Türk milleti" tanımı değiştikten sonra, bu ifadenin yer aldığı bütün maddeler de otomatik olarak değiştirilecek.

Yapılacak anayasanın, bir bölünme anayasası olacağı da açık. Örnekse, eğitim alanından... Erdoğan'ın memuru olarak toplantıya katılan şimdinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan görüşmede, üniter devleti parçalamak için AKP iktidarının bu görüşmeden 5 yıl önce girişim yaptığını ancak başarılı olamadığını söylüyor"
"İktidar beş sene önce dedi ki yerel yönetimler yasasını geçiriyoruz belli şeylerin mahalli teşkilatlarını kaldırıyoruz. Milli Eğitim şunlar bunlar bakanlıklarını kaldırıyoruz, valiliklere ve belediyelere veriyoruz... Şimdi bu son derece verimliliğe dayalı bir şeydi. Hani bunun siyasi ideolojiyle falan filanda alakası yok bunun aklın yoludur bu."

Eğitim ve öğretin birliği, devrim yasaları arasında. Ve Anayasanın 174'üncü maddesi devrim yasalarının korunması hükmünü içeriyor. Dolayısıyla AKP'nin planı mevcut anayasalsa açıktan çelişiyor. PKK temsilcisi Sabri Ok görüşmede taleplerini tek tek sıralıyor:
"Bizde kendi anadilimizde eğitim istiyoruz yani talepler anlamında. O açıdan diyoruz ki biz bazı adımları atarken AKP'nin de ne yapacağını bilmek isteriz. Tamam biz bu adımları atacağız ama mesela yüzde yedi baraj düşürülür mü. Örneğin biz diyebiliriz ki bu kadar tutuklu var biz adım atalım doğru ama adım atarken insanlar belediye başkanı il başkanı da dahil herkes içerde..."

PKK temsilcisinin bu sözleri üzerine Erdoğan'ın özel temsilcisi Hakan Fidan şunları söylüyor:
"Düzeltelim bunu düzeltelim işte zaten Sabri bey bu söylediklerinizde çok haklısınız. Benim bizzat burada oluşum size sistematik bir müzakereyi ve biraraya gelişi teklif edişim.... problemi karşılıklı çözme yönünde atılan adımlardır."

PKK, üzerinde uzlaşmış... Geriye sadece, Meclis'te bir tiyatro sahnesi kurmak kalmış... AKP-PKK tiyatrosu 1 Ekim'de "perde" diyecek! Peki daha önemlisi, bu oyun sahnelenirken CHP ve MHP'nin tavrı ne olacak?


http://ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=22183%3Aboeluenme-anayasasi-hazir-erdoan-ve-oecalanin-anayasa-cn-coktan-anlami&catid=49%3Aguencel-&Itemid=174

‎"Saygıdeğer ulusuma şunu öğütlerim ki; bağrında yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten, hiçbir zaman geri kalmasın!" Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Nutuk
Ekleyen: BANU AVAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...