20 Mart 2012 Salı

2012 DE NELER OLACAK(2.5 AY GECİKMİŞ BİR YAZI)


Adanalı bilim adamları insanı sakinleştiren ve gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine konu olmaktan alıkoyan bir madde keşfedecekler.
Peş peşe yaptıkları Cern deneyleriyle hayatın ve evrenin sırrını bir türlü çözemeyen bilim adamlarının sıtkı sıyrılınca huzuru bir sahil kasabasında balıkçılık yapmakta bulacaklar.
Birbirinden ucuz ve dayanıksız ürünlerle dünya pazarını alt üst eden Çinliler çalışmaktan yorulup yogaya başlayacaklar. Onca Çinlinin aynı anda yerden beş karış havalandığını düşünmek dünyaya iyi gelecek.
Arap baharı, acem kışı gibi nevzuhur mevsimlerin etkisinde kalan besteciler Vivaldi’nin Dört Mevsim’ini yeniden yorumlayacaklar.
Marduk’tan gelecek Marduklular dünya genelinde bir seviye tespit sınavı yapıp sınavı geçen seçkin zümreyi, sanılanın aksine Marduk’a götürerek değil de, Marduk takvimi hediye ederek ödüllendirecekler.
Bir iki üçler yaşasın Türkler, dört beş altı Polonya battı, yedi sekiz dokuz İngilizler domuz, on onbir oniki İtalya tilki, onüç ondört on beş Almanlar kalleş diye sürüp giden tekerlemenin sözleri komşularla sıfır sorun politikası doğrultusunda yeniden yazılacak.
Zizek ve Lady Gaga ilişkisi, Zizek’in insani münasebetler hakkındaki hayli kafa karıştırıcı teorileri yüzünden çıkmaza girince, Lady Gaga saadeti, hadiselere daha minimalist bakan yeni bir filozofta arayacak.
Dış güzellikten herkes nasibini alınca estetik operasyonlar iç güzelliğe yönelecek ve iç organlara şekil şemal verecek.
Siyasi yönetim açısından eski zamanların site devleti modeline geçilecek. Her site bağımsızlığını ilan ederek, site sakinleri tarafından sırayla yönetilecek.
Televizyondaki tartışma programlarında birbirlerinin üstüne bir kezzap dökmedikleri kalan tartışmacılara Devlet Malzeme Ofisi el koyup Toki inşaatlarında dolgu malzemesi olarak kullanacak.
Seksenlerin efsanesi dizisi Dallas yeniden gösterilecek (Sahi, teselliyi alkolde arayan cazgır, isyankâr ve sorunlu Su Ellen’ın akıbeti n’olmuştu?)
“Seni seviyorum” sözünün on üç harften oluştuğu için uğursuzluk getirdiği fark edilince insanlar artık bu sözü sarf etmeyecekler.
Hayat, Tayyip Erdoğan’ın bıyıklarına giderek daha çok benzeyecek; var mı yok mu pek anlaşılmayan.
                                                                                                                                            ORHAN DÜZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...