16 Haziran 2013 Pazar

78 KUŞAĞINDAN 90 KUŞAGINA AÇIK MEKTUP

Genç kardeşlerim,

Ben 78 kuşağından birisiyim. Bizim kuşak, 12 eylül ün gölgesinde büyüdü ve ailesi, sosyal çevresi, medyası, hakim siyasi çevrelerce a politize edildi. Öyle ki, kurtuluşu yurt dışına çıkmakta arayan umutsuz,yılgın gençler olduk. Sırtımıza binen; basiretsiz, çıkarcı, işbirlikçi, baskıcı,buyurgan ve hatta hainlere karşı tepkisiz kaldık. Mücadele etmeyi, direnmeyi aklımızın ucuna dahi getirmedik.
Taksim olaylarına katılan direnen 90 kuşağına bakıyorum da, geleceğini bu ülkede gören milyonlarca gence gıpta ediyorum. Ülkelerinin ve kendilerinin geleceği için mücadele ediyorlar. Ümitler tamamen söndü sanılırken, ülkenin bu gününün ve geleceğinin büyük kazancını görüyor, bu gençlere şükran duyuyorum.
Tarih sizi yazacak,bizim ise tek avuntumuz sizi dünyaya getiren ebeveynler olmanın onuru olacak. Elbette sizi yalnız bırakmayacağız. Bu utanmazlığı, bu aymazlığı, bu acımasızlığı yapanlar da olacaktır. Elbette siz kimsenin desteğine muhtaç değilsiniz. Elbette ''İhtiyacınız olan kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur''. Ama yanınızdayız, arkanızdayız, peşinizdeyiz. Sevinç ve acının göz yaşları süzülerek yanaklarımızdan, direnişinizi alkışlıyoruz. Hepinizi sevgiyle kucaklamak geliyor içimden. Hak haklının yanındadır. Direnin! Zafer sizin.

Sevgilerim ve dualarım sizinle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...