6 Ekim 2013 Pazar

GEYİK MUHABBETİNDEN NİYAZİ OLMAK

"GEYİK MUHABBETİ" sözü nerden gelir? Okuyun ve paylaşın lütfen...

Resneli Niyazi bey ve geyiği

Edebiyatımıza " geyik muhabbeti " ve " ne şehittir ne gazi " deyimlerini kazandıran Resneli Niyazi !

Öldürülme sebebi karanlıkta kalması ve kendi koruması tarafından vurulması nedeniyle "Ne Şehittir Ne de Gazi, Pisi Pisine Gitti Niyazi" deyimi Türk milletinin hafızasına kazınmıştır.

Geyiğe gelince, Resneli Niyazi'nin yanından ayırmadığı bu geyik hakkında o kadar cok konusma yapılmıstır ki " geyik muhabbeti " ve " geyik yapmak " deyimleri de bu sayede edebiyatımıza gecmistir.
"GEYİK MUHABBETİ" sözü nereden gelir? Okuyun ve paylaşın lütfen... Resne'li Niyazi be
y ve geyiği Edebiyatımıza " geyik muhabbeti " ve " ne şehittir ne gazi " deyimlerini kazandıran Resne'li Niyazi ! Öldürülme sebebi karanlıkta kalması ve kendi koruması tarafından vurulması nedeniyle "Ne Şehittir Ne de Gazi, Pisi Pisine Gitti Niyazi" deyimi Türk milletinin hafızasına kazınmıştır. Geyiğe gelince, Resne'li Niyazi'nin yanından ayırmadığı bu geyik hakkında o kadar çok konuşma yapılmıştır ki " geyik muhabbeti " ve " geyik yapmak " deyimleri de bu sayede edebiyatımıza geçmistir.
Oğuzhan KAYAN'ın Facebook sayfasından alınmıştır.

2 yorum:

  1. Araştırmak ve sağlam kaynak bulmak gerek.

    YanıtlaSil
  2. Alıntı sonuçta,doğrusunu biliyorsan yaz yayınlayayım.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...