31 Ekim 2013 Perşembe

Türban Meclise Girdi.


AKP'nin Sünni kadınların tercih ettiği ve siyasi bir sembol (siyasal İslamın sembolü) olmuş bir örtünme biçimini,dayatmasını ayrımcılık olarak görüyor ve kınıyorum.
Amaç saçını göstermemek,dini emri yerine getirmekse,bunun ayrımcılık içermeyen yolları da var.Tak peruğu gir kim ne diyecek.Amaç dini vecibeyi yerine getirmek değil,siyasi sembollerini meclise sokmak.Yarın din adamı bir millet vekili sarıkla,Hristiyan bir millet vekili haç la,Musevi bir milletvekili kipa takarak,Budist olan turuncu entarisiyle girmeye kalkarsa ne olacak?.Allah fesatlıkla meşgul olana fırsat vermesin,her şey olabilir.

4 yorum:

  1. Bunun seçimlere bu kadar yaklaşmışken yapılıyor olması ayrı bir durum. Kim ne isterse taksın ama bunu oy kapma unsuru ve yine insanlar arasında ayrımcılık unsuru olarak kullanarak yapacaksa değil..
    Elinize sağlık, yazı oldukça doğru olmuş.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
  2. Burada asıl sorun başkasına karışmasın.Başkasına kendi bildiklerini dayatmasın.Kendisi ne halt ediyorsa etsin.Sarıkla geliyorsa gelsin ama ne sarık tak desin ne de başını ört desin...Artık benim başörtülü bacım diyemeyecek ne güzel oldu işte.İkisini de düşünmek zorunda kalacak
    Deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada kalacağını ummak saflık gibi geliyor.Tarih böyle örneklerle dolu.Elbette maduriyet edebiyatı yapamayacak,oy için kullanamayacak olması güzel.Ancak toplumlarda olduğu gibi kurumlarda da dirlik ve düzeni korumak için kurallar olması gerekiyor.Eğer amaç gerçekten eşitlik,özgürlük ise de herkesin özgürlüğü diğerininkini engelleyinceye kadardır.

      Sil

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...