3 Haziran 2011 Cuma

M-USTA-FA

BEDEVİ DEVE OLMAYA KARAR VERMİŞ, KUTUP AYISI TERCİH DEĞİŞTİRMİŞ SENDROMU


Yurdum insanının makus talihini başka nasıl anlatabilirim bilemedim. Yüz yılda bir kahraman çıkaracak, çıkaramadığı yüzyılı boş geçecek, bu döngü böyle devam edecek gibi geliyor.

Şu memleketteki devlet adamı geçinenlere bak. Yakın geçmiştekiler de dahil, Hisseli harikalar kumpanyasından fırlamışlar. Bir başbakanımız var, semt imamı edasıyla konuşuyor. Onca yıldır iktidarda kendini hiç geliştiremedi. Hep aynı telden çalıyor. Arap ın yalellisi. İnsan hiç mi okumaz.
Ana muhalefet liderimiz ise ikinci Karaoğlan edasıyla, dürüstlük timsali imajını abarttıkça abarttı. Güvenilir lider olmaktan dem vuruyor ama kendine olan güveninden emin değilmiş gibi fotoğraf veriyor.
Sayın bahçeli ise elli sene önceki miting meydanları nostaljisi. Tam kaymaklı püskevit.
BDP lider enflasyonu yaşatıyor. Eş başkanların biri gidiyor biri geliyor. Tabi partilerinin kapatılmasına kadar. Sonra yeniden açıyorlar. Aç-kapa artema! Hür Kürtlerin Kürtlere hürriyet getirmesi meselesine takılmışlar.

Velhasıl adam kıtlığı var memlekette. Siyasetçilere bakınca tablo bu. Gelende kazık kakıyor.
Çevresine duyarlı bir vatandaş için ise ne değerler var aslında memlekette. Hem de her görüşten. Ancak kimse kendisinin farkında değil. Umurumda değiller ile  elimde değil ler berabere. Bu maç ta yüzyıl sürecek. Bir MUSTAFA  gelip maçı tatil edene,adil kurallarla eşit rekabet ortamı oluşturulmasına ön ayak olana dek.

                                                                                              04-06-2011  Tahir ÖZCAN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

MAGNUM

  Yalanla kurduğunu, Yalnız kendin yaşarsın. Hayatı yarışma yapanlar, Yaşamayı nasıl başarsın. Duyuldukça adın, Yaşam üzerinden taşar. En iy...